Information om Källsnäs Småbåtshamn


Hamnområdet vid Källsnäs ägs och samordnas av Martin och Birgitta Gunnarsson med familj. Några av bryggorna består av egna föreningar som arrenderar sitt landfäste och vattenområde.

Hamnen har idag cirka 200 båtplatser. Årshyran för en båtplats varierar mellan 2000 - 7000 kronor beroende på brygga och vattendjup. De flesta av bryggorna är anpassade till båtlängder på upp till sex meter.  

Från hamnen är du direkt ute i Hakefjorden där du finner fina badholmar och bra fiske. Du når snabbt ut till bohusländska pärlor som bland annat Marstrand, Dyrön och Åstol.

Från Källsnäs kommunala badplats kan man även gå en trevlig strandpromenad längs Elinstigen. Läs mer på deras hemsida! Klicka även gärna på länken nedan för att läsa en historisk artikel om Källsnäs Småbåtshamn skriven av Ulla Brohed.


Svarta.Hall. Artikeln.pdf.pdf

Båtsamverkan

Källsnäs Småbåtshamn arbetar aktivt för att förebygga stölder. Därför är vi knutna till Båtsamverkan, ett projekt som Polisen, Larmtjänst och försäkringsbolagen har för att minska, förebygga och skydda sig mot båtbrott.  

Läs gärna igenom informationen och dokumenten på deras hemsida. Följ dem även på deras sociala medier för senaste nytt!

Observera dykförbudet!

Bada inte i hamnområdet som trafikeras av båtar!
Förbud mot dykning gäller i hela hamnområdet!

Källsnäs kommunala badplats

Källsnäs kommunala badplats ligger på gång-avstånd från hamnen. Det går även bra att bada på utsidan av båthamnens stenbrygga och flytbrygga. Var då vänlig att inte blockera bryggorna med handdukar, picknick etc.